Koli imalatı

Koli imalatı

Koli imalatı nasıl yapılır?

Koli imalatı yapılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kaç çeşit koli vardır ve bunlar nasıl ima edilmektedir?

Baskılı Koliler ile Baskısız Koliler imal edilirken aynı süreç mi izleniyor?

Bunların tamamı yazımızda…

Koli imalatı yapılırken, Öncelikle oluklu mukavvalar çizilir daha sonra bunlar basılır ve en sonunda birleştirilerek koli haline getirilir. Müşterinin istekleri ön planda tutularak kaliteden ödün verilmez. İsteğine göre baskı, kanal açma ve çizgi işleri makinadan tek tek geçirilerek hazırlanır. Katlamaları yapılan, kapak kanalları açılan ve istenilen baskısı yapılan karton mukavvalar bu işlemlerden sonra birleştirme işlemi için dikiş makinelerine doğru yol alır. İstenilen duruma göre dikiş makinesi veya yapıştırma makinesi tercih edilebilir.

Koli imalatı

Müşteri talebi doğrultusunda kenarlarına vurulacak tel dikişler zımba makinesi ile yapılabilir. Yapışkan kulak kısmına tutkal sürülerek yapışkanlı hale getirilebilir. Bu işlemler (dikiş-yapıştırma) birbirinden bağımsız işlemlerdir. İki işlem bir arada yapılamaz. Öncelikle dikişler yapılır sonraki aşamada ise yapışkan kısmı halledilmiş olur.

 

Sıralamayı Nasıl Olmalıdır? Sıralamayı Takip Etmek Gerekir mi?

Koli imalatı, çok fazla vakit alan bir işlem değildir. Önemli olan siparişler konusunda sıralamayı takip edebilmektir. Mesela 500 adetlik bir 60x40x40 ölçülerinde ki koli siparişini 20-30 dakika içerisinde üreterek hazır hal getirebilirsiniz. Ancak sıralamada yapılan bir hata yaptığınız işlemin tamamen çöp olmasına sebep olmasını da beraberinde getirebilir. Bu yüzden sıralamaya özellikle dikkat etmeniz önemlidir. Sıralamada atlanacak bir işlem geri dönüşü imkânsız hale getireceği için yaptığınız işlemin tamamen çöp olmasına ve yeniden başlanmasına sebep olacaktır.

Ebatların büyüdüğü başka bir sipariş için (örneğin 80x50x50 ebatlarında bir koli) bu süre biraz daha artabilmektedir. 500 adetlik böyle ebatlı bir sipariş hazırlanma ve teslim süresi yaklaşık olarak 30 dakikadır.

Sürede belirleyici en önemli faktör üretim bandından oluklu mukavvanın çıkıp koli imalatı için hazır hale getirilmesidir. Koliler imalattan çıkıp kenarları birleştirildikten sonra paketler halinde hazırlanarak bağlanır. Böylece işlemin sonuna gelinmiş ve paketleme için hazır hale gelinmiş olur.

Kolileri Paketleme

Orta ölçülere sahip oluklu koliler 1 paketi 10 adet olacak şekilde paketlenir. Büyük ebatlı kolilerde bu sayılar daha az adetli paketler halinde düzenlenir. Küçük ölçüdeki kolilerin ise sayısı daha fazla olabilir. Çünkü kolilerin ebatları büyüdükçe ağırlıkları artacağı için taşıma, nakliye vs. de sorun teşkil edeceğinden ağır olanları az sayıda, hafif olanları çok sayıda paketleyip istiflemek daha uygun olacaktır.

Paket adetleri;

- Büyük ölçüde olan koliler: 5-10 arası

- Orta ölçüde olan koliler: 10-15

- Küçük ölçüde olan koliler: 15-25 adet şeklinde paketlere ayrılmaktadır.

Güzelce paketlenmiş koliler, paletlere istiflenerek sevkiyat için hazır hale getirilir.

Koli imalatı yapan firmamızın amacı sizlere en kaliteli ürünleri en hızlı en güzel şekilde teslim edebilmektir.

Koli imalatı olarak üretilen koliler:

- Koli

- Kolici

- Baskılı koli

- Baskısız Koli

- Tekstil kolisi

- Taşınma kolisi

- Evrak Kolisi

- Özel Koliler

Paketlenmiş koliler paletlerin üzerine istiflenerek müşteriye sevk edilir. İstiflemenin iyi yapılması, taşıma ve sevkiyatında sorunsuz olmasına sebep olacaktır. Böylece zamandan tasarruf edeceğiniz gibi herhangi bir kazaya da mahal vermemiş olacaksınız.

Koli Üretimi yapan firmamıza ait makine bölgesi ve üretim tesisi ile alakalı resimlerimiz aşağıda yer almaktadır. Profesyonel ekip tarafından hazırlanan kolilerin sürecini resimlerden takip etmeniz mümkündür. Siparişlerinizin zamanında teslim edilmesi ve kaliteli ürünler elde etmeniz için www.timurambalaj.com üzerinden veya 0 532 407 38 31 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

 

 

Koli imalatımız

 ​

Koli İmalatımız​

 

Koli İmalatımız

   

 

 

Bizimle İletişime Geçebilirsiniz İletişim