Koli ile Kırılacakları Taşımak

Koli ile Kırılacakları Taşımak

Koli ile yapacağınız taşıma işleminde paketleme işleminin güzel, düzgün ve standartlara uygun olmasına dikkat etmeniz gerekir. İyi paketlenmemiş kırılacak eşyalar, taşıma esnasında veya koli ’den çıkarılırken kırılabilir. Bu yüzden bu tür eşyalar paketlenirken azami özen gösterilmeli ve eşyaya uygun koli kullanılmalıdır.


Öncelikle Kırılacak Eşya Nedir?


Kırılacak eşya dediğimiz eşyalarımız, mutfak ve salonda bulunan, ham maddesi porselen, cam gibi eşyalardan oluşan eşyalarımızdır. Bardak, tabak, sürahi, ayna gibi eşyaların tamamı kırılabilir eşyalardır. Bunlar hassas eşyalar olup dış etkenlere karşı dayanaksızdır. En ufak darbe veya sıkışma esnasında bu eşyalar zarar görebilir.

Paketleme için hangi malzemeler gereklidir?


- Eşyanın tipine göre yeterli büyüklükte bir koli gerekli
- Koli bandı
- Kırıştırdığınız ambalaj kâğıdı, havlu, bez veya gazete kağıtları
- Çok değerli bir ürün paketliyor iseniz balonlu naylon gerekli olabilir
- Kalem ve etiket

Eşyaları yerleştirdikten sonra kolinin ağzının iyice bantlandığından emin olmalısınız. Yoksa taşıma esnasında içerdeki eşyalar dökülebilir veya kırılabilir. Bantlama işlemi bittikten sonra kırılabilir etiketiniz varsa koli üzerine bu etiketi yapıştırın, yoksa “KIRILABİLİR” şeklinde yazarak dikkat edilmesi sağlanabilir. Ayrıca koli üzerine içinde ne olduğunu ifade eden yazıda olursa yerleştirirken veya taşındığınız esnada işinizi kolaylaştıracaktır.

Kolilerin Yerleştirilmesi


Paketlenen eşyalar kamyon, kamyonet gibi araca yüklerken çok dikkat edilmelidir. Taşıma esnasında ağır ve sert olan eşyalar alt kısma, hafif ve kırılacak eşyalar ise üste gelecek şekilde yerleştirilmelidir. Eşyalar arasında oluşacak boşluklar yine gazete kâğıdı, ambalaj kâğıdı veya elbiseler ile doldurulmalıdır. Böylece eşyalar araçta hareket etmez, sabitlenmiş olurlar.


Sonuç Olarak;

Kırılacak eşyalarda dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;
- Eşyaya göre koli kullanılmalı
- Bant sıkı ve tam kapalı olmalı
- Paket üzerinde içerisinde ne olduğu, kırılıp kırılmayacağı net yazılmalı
- Kamyon veya kamyonete yüklerken ağır eşyalar altta, hafif eşyalar üstte şekilde sıralanmalı.
- İndirirken yere koyma esnasında dikkatli olunmalı.


Böylece eşyalarınıza herhangi bir zarar gelmeden taşıma işleminizi tamamlamış olursunuz. Hem zamandan hem de masraftan kurtulmuş olursunuz. Kırılacak bir eşya canınızı sıkabileceği gibi tüm şevkiniz de yerle bir olur. o yüzden paketleme işlemine azami özen göstermelisiniz.
Sağlıklı ve hayırlı taşınmalar.
 

Bizimle İletişime Geçebilirsiniz İletişim