Taşınma için Koli Nasıl Hazırlanır?

Taşınma için Koli Nasıl Hazırlanır?

Taşınma için koli önemli araçlardan birisidir. İnsanlar bir yerden bir yere gitmek istedikleri zaman taşınma için gerekli bazı şeylere ihtiyaç duyarlar. Koli taşınma için en önemli araçlardan birisidir. Hem pratik olması, hem kolay taşınabilmesi, hem yer tutmaması ve hem de yükleme-boşaltma esnasında ki kolaylığı nedeniyle insanlar tarafından çok fazla tercih sebebidir.

Hazırlık Nasıl Yapılmalıdır?

Koliler taşınma için hazırlandığında yapılması gereken en önemli şeylerden birisi aşılmış olur. Çünkü bu hazırlık en önemli faktörlerden birisidir. Taşınma için alacağınız koli ve kutularda dikkat edilmesi gereken en önemli faktör; aldığınız bu kolilerin tek tip olmamasıdır. Çünkü her eşyayı koyacağınız koli farklı olduğu gibi, her koliye koyacağınız eşyada farklı olmalıdır. Koli alırken en az 3-4 çeşit olmasına dikkat etmelisiniz.

Çünkü farklı ebatta kullanacağınız kolilere koyacağınız eşyalar şu şekilde olmalıdır:

  1. Küçük kolilere kitap ve kırtasiye malzemeleri,
  2. Orta boy kolilere mutfak eşyaları, cam ve porselen eşyalar,
  3. Büyük boy kolilere ise giyim eşyaları ve elbiseler konulmalıdır.

Kolileme yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise, cam ve porselen gibi kırılabilecek eşyaların paketlemede kırılmayacak şekilde konulmalı ve etrafı genellikle desteklenmelidir.

Doğru Paketleme Nedir?

Paketlemede en önemli nokta kırılacak eşyalara özellikle dikkat edilmesidir. Cam, seramik, porselen gibi eşyaların kırılması sonucu en sevdiğiniz porselen takımlar veya büyükannenizden kalan porselen vazonuz tuzla buz olabilir. Bu tür eşyalara azami dikkat edilmesi gerekmektedir.

Paketleme de Dikkat Edilecek Kurallar Nelerdir?

Bizimle İletişime Geçebilirsiniz İletişim