Koli Ölçüsü Nasıl Alınır?

Koli Ölçüsü Nasıl Alınır?

Koli, kullanım açısından önemli bir aparattır. Alırken en fazla dikkat etmeniz gereken nokta, kolinin sağlam olması ve kaliteli olmasıdır. Çünkü kolilerde taşıyacağınız malzemeler genel olarak ağır - hacimli eşyalardan oluşuyorsa kullanacağınız koliler dayanıklı olmak zorundadır. Ayrıca kolilere koyacağınız eşyalarınız size mekândan tasarruf sağlayacaktır. Eşyalarınızı koyduğunuz kolileri nizami bir şekilde dizmek sizin için ekstra alan sağlamasına sebep olacaktır.

 Üstü üste konulan koliler eğer kaliteli bir malzemeden yapılmamışsa, zaman içerisinde yamulur, ezilir ve belirli bir zaman sonrada dağınık bir hal alır. Kolinin bu görüntüsü pek hoş olmayacağı gibi, içerisinde bulunan eşyalarında zaman içerisinde bozulmasına sebep olacaktır. Zaman içerisinde dağılan koliler hem daha çok zahmetle onları taşımanıza hem de koli değişimi yaparken ekstra masraf çıkmasına sebep olacaktır.

Peki, eşyalarınızı paketlemek istiyorsunuz ama en uygun kolinin hangisi olduğunu nasıl anlayacaksınız?

Bu sorunun cevabı aslında çok basit; ölçüm yaparak.
Diğer türlü yapılan yap gör mantığı size zaman kaybettirir. Çünkü eşyanıza bağlı olarak yapacağınız ölçüm size hem doğru koliyi seçmenize hem de yanlış seçeceğiniz tercihte zaman kaybetmenize engel olacaktır. Ölçüm yapmak size zamandan tasarruf yapmaya yarar.

Koli’de ölçüm nasıl yapılır?

Kolinin önce uzun kenarı ölçülür. Uzun kenar koli için “Boy” ölçüsü olarak kabul edilir. Sonra kısa taraf ölçülür. Kısa olan tarafa “En” ismi verilir. (Eğer kolinin kenarları eşit ise en ve boy farkı olmayacaktır. Bu yüzden ölçüler eşit olabilir)

Ölçme Formülü
Daha sonra ise yükseklik ölçülür. Kısaca formüle edecek olursak; Boy*En*Yükseklik şeklinde sıralanmaktadır. 
Ölçüleri bu şekilde aldıktan sonra kolinizi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Böylece zaman ve para konusunda vakit kaybetmemiş olursunuz. 

Koli’nin ölçüsü yeterli midir?

Ayrıca kolinin ölçüsünü aldıktan sonra koli kalınlığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Koli’nün ölçüsü tutabilir ama kalınlığı (eğer büyük ve ağır eşyalar taşıyacaksanız) yeterli olmazsa eşyalarınız koli’yi yırtıp dökülebilir. Buda istenmeyen sonuçların oluşmasına, eşyalarınızın kırılmasına sebep olabilir. 

Koli Üretiminde Ölçü

Koli imalatı yapılırken bazı ölçülerden yararlanılır ve insanların ihtiyaçları göz önüne alınarak imalat yapılır. Bu yüzden koli ölçüleri bellidir. 
Aşağıdaki resimlerde bu ölçüleri ve bu ölçülerin nasıl yapılacağını görebilirsiniz.

                                                 koli ölçüsü 

Bizimle İletişime Geçebilirsiniz İletişim