Taşınmayı Kâbus Olmaktan Çıkaracak 10 ipucu!

Taşınmayı Kâbus Olmaktan Çıkaracak 10 ipucu!

1. Taşınmadan önce götürmeyi gereksiz gördüğünüz eşyaları ayırın. Bu eşyalarınız ile vedalaşma zamanı artık gelmiş demektir. Yeni evinize yeni eşyalarla gitmek güzel olur.

2. Kullanacağınız kolilerin sağlam olmasına ve mümkün mertebe Koli imalatı yapan bir yerden temin edilmesine özen gösterin.

3. Koli, kutu almak yeterli mi? Tabi ki hayır. Bunun yanında kırılmaz eşyalarınızı korumak için havalı, baloncuklu naylonlardan da temin etmeniz gerekecektir.

4. Basın yayın ve haber alma imkanları önemli ölçüde değişti. Eskiden her evde veya evde yoksa komşuda bulunan gazeteler artık yerini internete bıraktı. Ama yeni evde temizlik için (özellikle cam silmek) ve kırılacak eşyaları sarmak için gazete olmazsa olmazlardandır. Bir yerden bir şekilde gazete temin etmeniz şart.

5. Etiketleme ve yazı alışkanlığınız sizin işinizi önemli ölçüde rahatlatacaktır. Yeni taşındığınız yerde hangi eşya hangi odaya ait, hangi eşya hangi dolaba ait derdine son vermek için eşyaları koli içine koyduktan sonra mutlaka etiketle veya üzerine kalemle cinsini, odasını vs. bilgilerini yazın. Böylece yeni evinizde hem yerleştirme işleminde rahat edersiniz hem de daha az yorulursunuz.

6. Kutuların içindeki eşyalar ne kadar ağır olursa taşıma içinde o kadar zahmetli olur. O yüzden daha büyük kolilere daha hafif eşyaları koyarken, daha küçük kolilere daha ağır eşyaları koyun. Çünkü taşıyan kişi bunlara gücü yetmezse düşürebilir ve içindeki eşyanız tuzla buz olur. Eşyanızı düşünüyorsanız bu kurala uymalısınız.

7. Süreci yönetin. Bunu nasıl yapacaksınız? Tabi ki liste yöntemi ile.  Ulaşabileceğiniz bir yerde kağıt kaleminiz mutlaka olsun ve aklınıza gelen yapacağınız şeyleri yazılı metne dökün. Böylece hem “ay şunu da yapacaktım ay buda kaldı” dememiş olursunuz hem de zihninizi “ne yapacaktım” diye yormamış olursunuz. Süreç ne kadar planlı giderse sizde o kadar rahat edersiniz.

8. Sürecin sonunda en önemli şey deliksiz bir uyku çekmek olacaktır. Bunun içinde nevresim çarşaf gibi uyumanız için gerekli olan eşyaları kolay bulunabilir bir yerde tutmak olacaktır. Böylece taşınma bittikten sonra “onu nereye koymuştum”  “bu hangi koli içindeydi” gibi durumlarla zaman kaybınız olmaz.

9. En önemli şeylerden biriside açlığınızı gidermek olacaktır. Çünkü o kadar enerji kaybı yaşadıktan sonra bunu bir “lahmacun partisi” ile kutlamak güzel olacaktır. O yüzden yakındaki lahmacuncuları internetten öğrenmeniz önemlidir.

10. Her şey hazır olup evet şimdi taşınmam gerekiyor dediğinizde kaliteli bir firma bularak harekete geçebilirsiniz. Artık yola çıkmak gerekmektedir.

Bizimle İletişime Geçebilirsiniz İletişim