Baskılı Koli İmalatı Nasıl Yapılır?

Baskılı Koli İmalatı Nasıl Yapılır?

                Firmalar ürettikleri ürünlerin ambalajlamasını yaparken kendi reklamlarını da koli üzerinde göstermek istemektedirler. Ayrıca özel durumlara sahip koliler üzerine de baskı yapılabilir. “Kırılabilir”, “Alt-üst” ayrımı olması gerekebilecek kolilerde de baskı kullanılmaktadır.

Baskılı Koli Özellikleri Nelerdir?

                Koli imalatları birçok işlemden geçmektedir. Koli üzerine yapılacak baskılar ise Koli henüz dikim aşamasına geçmeden yapılmaktadır. Özel baskılı kutu imalatı ile baskılı koli imalatının süreçleri ve işlemleri birbirinden ayrılmaktadır. İlk kez sipariş verecek olan işletmeler genel olarak “Özel baskılı kutu” ile “Baskılı Koli” işlemini birbiri ile karıştırmaktadır.

                Baskılı koliler genel olarak standart bir ölçüye ve kapağa sahipken, özel baskılı karton kutular ise tamamen müşterinin isteklerine göre tasarlanıp, basılmaktadır.

               

Baskılı Koli Neye Denmektedir?

              Koli üzerine tek, iki, üç veya dört renk baskı yapılarak oluşturulan koliye baskılı koli denmektedir. Baskı sırasında dört renk seçeneği istenirse koli üzerine istediğiniz logo, yazı, site adı, adres vb. bilgilerin tamamı basılabilir.

                Bastırmak istediğiniz koli de logonuz farklı renk, yazınız farklı renk, web site adresiniz farklı renk veya kullanacağınız amblemler farklı renk ise dört renk baskılı yöntem tam sizin işinizi görecek şekildedir. Baskılı koli; hem tek oluklu hem de çift oluklu (Dopel) koli ürününde yapılabilmektedir.

 

Baskılı Koli İle Ne Yapabilirsiniz?

                Baskılı koli yaptırılmasında en önemli amaçlardan birisi, marka bilinirliliğini artırmaktır. Büyümek üzere olan ve marka bilinirliliği az olan firmalar baskılı koli’yi tercih ederek piyasada tanınmayı isterler. Böylece hem ürün satmış olurlar hem de reklamlarını yapmış olurlar. Bunun dışında koli içerisindeki ürünlerin özellikleri birbirinden farklı ise buda koli üzerine yapılacak baskı ile ayırt edilebilir. Ayrıca ürünle ilgili detaylı bilgi vermek istendiğinde de yine koli üzerinde bu tür bilgiler bulunabilir.

                Yalnız koli içinde bulunan ürünlerin özellikleri her zaman koli üzerinde bulunmaz. Bazı firmalar bunu etiketleme yöntemi ile de çözebilirler. Böylece koli imalatında maliyet düşürülmüş olur.

 

Baskılı Koli’nin Ne Gibi Avantajları Vardır?

             Baskılı koli de en önemli etken marka bilinirliliğinin artmış olmasıdır. Çünkü şirket imajı ve marka bilinirliliği koli üzerinde bulunan baskılar ile farkındalık oluşturularak artmaktadır.

 

Baskılı Kolilerin Olumsuz Yanları Nelerdir?

             Baskılı kolilerin her şeyi çok güzeldir ancak fiyatın etkisi olmasa. Baskısız koli ile arasındaki en önemli fark Baskı fiyatının koli fiyatını etkilemesidir. Bu yüzden yukarıda dediğimiz gibi Baskı maliyetini düşürmek için “Etiket” kullanılmaktadır.

 

Baskılı Koli Çeşitleri

         Baskılı Koliler genel olarak ölçüleri nispetinde bir ayrıma tabi tutulurlar. 60X40X40 ebatlarındaki baskılı koli çeşitleri en çok tercih edilen kolilerdir. Özellikle günlük hayatta kullanılan kolilerde baskı pek istenmemektedir. Ev taşıma, Markasız ürün taşıma, yük taşıma durumlarında baskı ihtiyacı pek yoktur. Çünkü Koli üzerine baskı yapmak koli maliyetinin artması anlamına gelmektedir.

Baskılı kolileri ayırt etmede ikinci faktör ise kullanılan kâğıdın türüne göre ise; çift oluklu baskılı koli ve Kraft koli olarak ayırabiliriz.

 

Baskılı Koli İmalatı

           Baskılı Koli yaptırmak için Timurambalaj.com veya +90 532 407 38 31 telefon numarasından ulaşarak istediğiniz ölçü ve özellikleri belirterek imalatı talep edebilirsiniz.

             Koli imalatlarımız kendi tesislerimiz de ve Covid-19 tedbirleri kapsamında sağlıklı ortamlarda yapılmaktadır.

 

Baskılı Koli Fiyatları 2020

       Fiyatlar döviz kurunun dalgalanmasından ve Pandemi sürecinden dolayı sabit değildir. Size fiyatlar konusunda mümkün olan en uygun şartları sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz. Bizlerle sitemiz üzerinden veya telefon kanalları üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçebilirsiniz İletişim