Koli İmalatı Baskılı Nasıl Yapılır?

Koli İmalatı Baskılı Nasıl Yapılır?

Koli kullanımları günlük hayatımızda ehemmiyetli bir yer tutmaktadır. Taşınma sırasında, bir yerden başka bir yere eşya taşırken veya kullanmadığınız eşyalarınızı kaldırıp toplu bir yerde durmasını istediğinizde bu koliler sizin için kurtarıcı görevi üstlenirler. Hem de kâğıttan olan bu kolilerin geri dönüşleri daha kolay olduğundan seçenek edilmeleri daha fazladır.

Koliler Müşteri Tarafından Nasıl İstenmektedir?

Koli imalatı müşterinin isteğine göre yapılmaktadır. Özel olarak istenen işler müşteri tarafından isteyebilir. Bu işler için önce mukavvanın üretilmesi gerekmektedir. Daha sonra ise baskı, kanal açma ve çizgi işlemlerine geçilmektedir. En nihayetinde makine ile üzerinden geçilerek işlem bitirmiş olur. İsteyen baskılar yapıldıktan sonra diğer mertebe olan yapıştırma veya dikiş makinesine geçilmesi sağlanır. Müşteri şayet talep ederse bu aşamada delgeç makinesi ile tel dikişi atılabilir. Bu işlem tamamıyla müşterinin isteği doğrultusunda gerçekleşmektedir. Dikiş işlemi ile yapıştırma işlemleri birbirinden değişik işlemlerdir. Her iki işlem aynı anda yapılamaz. Bu yüzden bu konu müşteri ile görüşerek neticeye bağlanır.

Koli imalatı Müddeti Ne Kadardır?

Koli imalatı çok uzun müddet gerektiren bir vaziyet değildir. Matbaa makinesinin çalışma hızına göre 500 adet 60*60*40 boyutundaki bir koli imalatı 20 – 25 dk arasında bir sürebilir.  Daha büyük boyutlara sahip olan 80*50*50 boyutlarındaki bir kolinin imalatı için 30-35 dk’lık süre yeterlidir. Tabi bunda makinelerin çalışma hızları imalatta tesirlidir. Kullandığınız makineler daha önceki ise bu süre uzayabilir. Ancak daha teknolojik koli makinesi kullandığınız durumda imalat süresi çok daha hızlı ve kolay olmaktadır.

Paketleme İşlemi

Üretimi yapılan kolilerin, Kolici tarafından paketlenmesi aşamasına geçilmektedir. Orta ölçülerde bulunan kolilerin paketlenmesinde 10 ar adetlik paketler, büyük kolilerin taşınmasında ise 5’er adetlik paketler yeterli olacaktır. Zira büyük çapta yapılacak paketleme işlemi taşınması ve yüklenmesi zor-zahmetli olacağından gereksiz bir durumun ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

Ayrı olarak küçük paketlerin taşınma noktası da kolay olduğu için alana gelecek rastgele bir kazaya fırsat vermeyecektir. İş güvenliği açısından buda ehemmiyetli bir noktadır. Paketleme de her vakit dikkat edilmesi şart olan en ehemmiyetli nokta güvenliktir.

Bizimle İletişime Geçebilirsiniz İletişim